Λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Δαφνόφυλλα
Μπαχάρι
Την περίοδο που τα λεμόνια είναι φτηνά ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε λεμονιές στον κήπο μας μαζεύουμε τα λεμόνια και τα πλένουμε καλά. Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σταυρωτά στα τέσσερα χωρίς όμως να ξεχωρίσουν εντελώς τα κομμάτια. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλάτι και τα τοποθετούμε σε βάζο πιέζοντάς τα και συμπληρώνουμε τα κενά με χυμό λεμονιού. Μέσα μπορούμε να προσθέσουμε είτε πιπέρι, είτε φύλλα δάφνης είτε μπαχάρι είτε όλα τα προηγούμενα μαζί. Κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο. Για έξι μήνες έχουμε λεμόνια έτοιμα προς χρήση.