1 κουνουπίδι μετρίου μεγέθους
1 αυγό
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Λίγο βασιλικό ή δεντρολίβανο ξερό τριμμένο
Λίγη ρίγανη
Λίγο αλάτι
Αφαιρούμε τα πολύ χοντρά μέρη από το κουνουπίδι και το τρίβουμε στο μούλτι ή στο μεγάλο οβάλ του τρίφτη μέχρι να γίνει σαν ρύζι. Σε κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος ψήνουμε για πέντε λεπτά ξεσκέπαστο το κουνουπίδι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά ακόμη. Απλώνουμε το κουνουπίδι πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και το στύβουμε με αυτήν (γυρίζουμε την πετσέτα που περισσεύει γύρω γύρω κρατώντας σταθερό το μέρος που περιέχει το κουνουπίδι) μέχρι να φύγει όλο το νερό του. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κουνουπίδι με το αυγό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το βασιλικό και τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν υφή και όψη ζύμης. Απλώνουμε το μείγμα του κουνουπιδιού πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ελαφρώς λαδωμένο ή σε ταψί για πίτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου για περίπου ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να γίνει η βάση μας χρυσαφένια και τραγανή. Τώρα μιας και ο φούρνος είναι ήδη έτοιμος και προθερμασμένος δεν είναι κακή ιδέα να στρώσουμε την βάση για πίτσα με όλα όσα θέλουμε ξεκινώντας βέβαια με μια νόστιμη κόκκινη σάλτσα.