500γρ. αλεύρι
300γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα λεμονιού ή κάψουλες βανίλιας
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη. Κόβουμε με κουπ πατ κύκλους από τη ζύμη τάρτας και την στρώνουμε μέσα σε χάρτινα φορμάκια ή ταψάκι μάφιν ή την στρώνουμε από την εξωτερική πλευρά σε ατομικές φόρμες που τις τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας (περίπου ένα τέταρτο). Ξεφορμάρουμε τα ταρτάκια μας όταν κρυώσουν. Μπορούμε να γεμίσουμε τις τάρτες μας με κρέμα ζαχαροπλαστικής και να τις στολίσουμε με φρούτα εποχής ή να κάνουμε όποιο συνδυασμό μας αρέσει!