2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
4 κουταλιές κορν φλάουρ
20 δράμια βούτυρο
10 δράμια ζάχαρη ψιλή
Άρωμα
Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα μέσα σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνετε στο κορν φλάουρ. Το αδειάζετε πάλι στην κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατώνετε έως ότου πήξει. Το κρυώνετε. Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη λίγη την πηχτή κρέμα και χτυπάτε διαρκώς. Ρίχνετε λίγη βανίλια ή άλλο άρωμα της προτιμήσεώς σας. Και εξακολουθείτε να χτυπάτε το παρασκεύασμα έως ότου γίνει κρεμώδες. Γαρνίρετε το γλύκισμα ή κέικ αμέσως ή διατηρείτε την κρέμα στο ψυγείο ως την ώρα που θα την χρειαστείτε.
Σημείωση: 20 δράμια είναι περίπου 35 γραμμάρια, ενώ 10 δράμια είναι περίπου 18 γραμμάρια.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Αναζητώντας την Χρύσα Παραδείση», της Μαρίας Τσοσκούνογλου!